Geschiedenis

CR2 is eind jaren ’80 ontstaan uit een afsplitsing van NCR, al 125 jaar dé grootste en meest vooraanstaande leverancier van hard- en software in de retail en financiële wereld, met name van financiële touch screen verwerkingssystemen.

Na de verzelfstandiging is CR2 zich gaan toeleggen op kassasystemen. In eerste instantie als Authorized NCR dealer. CR2 is daarmee de langst opererende NCR partner in Nederland. In de 90-er jaren heeft CR2 snel de omslag gemaakt van parameter gestuurde kassa’s naar PC gerelateerde oplossingen. Al snel werd de noodzaak gezien om zelf software te gaan ontwikkelen omdat er op dat moment geen volwaardige producten in de markt te verkrijgen waren.

In eerste instantie resulteerde dat in back office software voor vastlegging van de gegevens van parameter gestuurde kassa’s. Met als logisch vervolg de AlfaTouch software die het gehele proces binnen de horeca en retail automatisering stuurt en vastlegt. Software die vanaf het begin werd erkend als innovatief en vooruitstrevend.

Door de jaren heen is AlfaTouch steeds verder vervolmaakt en doorontwikkeld bijvoorbeeld met koppelingen met geautomatiseerde tapinstallaties, pinautomaten, ERP software bij grote organisaties, etc. CR2 blijft op deze ingeslagen weg voortgaan: met kassa’s met spraak, met ontwikkeling van betaling met smartphone, kortom CR2 blijft de partner voor financiële automatisering en verslaglegging en gaat mee met de allernieuwste ontwikkelingen en is vandaag de dag nog steeds toonaangevend leverancier.